Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a eliminat de pe lista serviciilor deconcentrate RAR si Autoritatea Rutiera Romana

Guvernul a eliminat de pe lista serviciilor deconcentrate RAR si Autoritatea Rutiera Romana

Guvernul a eliminat de pe lista serviciilor deconcentrate Registrul Auto Roman si Autoritatea Rutiera Romana la o saptamana dupa ce aceste institutii au fost introduse pe lista deconcentratelor, potrivit unei Hotarari adoptate in sedinta de saptamana trecuta a Executivului, transmite NewsIn.

Guvernul a abrogat, printr-o Hotarare adoptata in sedinta din 14 octombrie, punctul "L" din Anexa 1 a OUG 105/20009 - act normativ aprobat in 6 octombrie, care se refera, printre altele, la serviciile publice deconcentrate.

La acest punct figureaza deconcentratele aflate in coordonarea Ministerului Transporturilor, respectiv Registrul Auto Roman, Autoritatea Rutiera Romana si directiile regionale ale acestora.

OUG 105/2009 prevede ca Anexa 1 poate fi actualizata prin Hotarare a Guvernului.

Anexa 1 cuprinde serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale si alte servicii publice.

Potrivit OUG 105, directorul coordonator al serviciului public deconcentrat, dar si adjunctii acestuia, sunt numiti prin act administrativ al ordonatorului principal de credite in subordinea sau in coordonarea caruia se afla serviciul deconcentrat (ministrul de resort n.r.).

Guvernul a adoptat OUG 105/2009 (prin care se abroga OUG 37 privind deconcentratele) in sedinta din 6 octombrie, cu o zi inainte ca judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) sa decida ca Legea de aprobare a OUG 37/2009 este neconstitutionala.

CCR a argumentat ca, prin emiterea OUG 37, s-au incalcat normele privind adoptarea Ordonantelor de Urgenta, mai exact cele referitoare la domeniile care pot fi reglementate de acest tip de acte normative.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3017 ori