Fostul director de la RAR, trimis in judecata pentru un prejudiciu de peste 1 milion de euro

Luni, 27 Mai 2013, ora 15:07
1800 citiri
Fostul director de la RAR, trimis in judecata pentru un prejudiciu de peste 1 milion de euro

Fostul director general la Regia Autonoma - Registrul Auto Roman (RAR) Ovidiu Crapatureanu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Alaturi de fostul director, a mai fost trimis in judecata directorul tehnic in cadrul RAR Cristian Flavius Campeanu, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, informeaza un comunicat al DNA, citat de Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Ovidiu Crapatureanu si Cristian Flavius Campeanu, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren in suprafata de 536.140 mp situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand RAR un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 euro) la data cumpararii.

Terenul a fost achizitionat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro/mp, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro/mp.

"De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Campeanu Flavius Cristian, in calitate de director tehnic, a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare cat si al dimensiunilor.

Astfel, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare", se mai arata in comunicat.

Regia Autonoma - Registrul Auto Roman s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentand prejudiciul adus regiei prin incheierea contractului de vanzare-cumparare a terenului.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand celor doi inculpati.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Ovidiu Crapatureanu trimitere judecata, #abuz Crapatureanu director RAR, #prejudiciu RAR Crapatureanu, #achizitie terenuri RAR , #Auto Romania