Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal influenteaza profitul Electrica Galati

ArcelorMittal influenteaza profitul Electrica Galati

Sucursala Electrica din Galati a incheiat semestrul intai cu un profit de 11 milioane de lei, cu 45% mai mic fata de cel realizat in prima jumatate a anului trecut, scaderea fiind generata in principal de reducerea achizitiilor de energie de catre combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati.

In primul semestru al anului 2009, Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Galati a obtinut un profit de 11.193.000 de lei, cu aproximativ 45% mai mic decat cel realizat in aceeasi perioada a anului 2008, care s-a cifrat la 20.308.000 de lei, potrivit datelor anuntate, joi, de societate.

Directorul sucursalei, Iulian Arama, a explicat ca diminuarea profitului a fost cauzata de scaderea consumului de energie in zona consumatorilor industriali, nominalizand aici compania siderurgica ArcelorMittal Galati.


"ArcelorMittal este singurul consumator industrial la care consumul este in scadere. La inceputul anului 2008, ArcelorMittal avea un consum de 230 de megawati, in timp ce astazi are un consum de 120 de megawati", a declarat, joi, Iulian Arama.


Siderurgicul galatean si-a redus consumul de energie dupa ce a inchis mai multe capacitati de productie, printre care Uzina CocsoChimica. In acelasi timp, insa, a redus achizitiile de energie de la societatea de stat, completandu-si consumul cu energie livrata de un furnizor privat. ArcelorMittal Galati ramane, insa, cel mai important client al sucursalei Electrica.


Cu un consum curent de 120 de megawati, combinatul depaseste conturul energetic al intregului judet, care atinge 110 megawati. Din acest volum, 30 de megawati reprezinta consumul casnic si 80 de magawati reprezinta consumul industrial, fara colosul siderurgic.

Pe fondul scaderii veniturilor si a profitului, Electrica Galati a redus si investitiile. Volumul investitional a scazut cu mai mult de 47%, de la 8.678.000 de lei in primul semestru al anului 2008 la 4.544.000 de lei in primul semestru al acestui an.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1352 ori