Palm Pre bate recordurile iPhone, dar Apple vine cu un nou telefon

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 10:17
3549 citiri
Palm Pre bate recordurile iPhone, dar Apple vine cu un nou telefon

Abia lansat lunea trecuta, noul super-telefon de la Palm, modelul Pre, a inregistrat „cele mai bune vanzari din istorie” pentru un terminal nou, a anuntat operatorul de telefonie Sprint Nextel, detronand practic astfel celebrul iPhone al Apple. Dar compania americana nu a asteptat decat o singura zi pentru a anunta iPhone 3G S, terminalul de noua generatie, la acelasi pret cu Palm Pre. In acelasi timp Apple a redus pretul la iPhone 3G la 99 de dolari in SUA.

Sprint nu a prezentat inca cifrele exacte privind vanzarile Palm Pre, dar declaratiile vicepresedinteul Tim Donahue, cozile de la magazine si faptul ca stocurile s-au epuizat demonstreaza ca Palm Pre este un succes.

„Sunt cele mai bune vanzari in prima zi si cele mai bune vanzari in prima saptamana, mai bune decat orice alt terminal am lansat noi”, a spus Donahue.

Analistii estimeaza ca Palm nu a realizat insa milioane de unitati, ci pun vanzarile la maximum 100.000 de unitati, totusi un record pentru companie.

Palm se lupta de cativa ani sa se relanseze, a adoptat software nou, s-a orientat spre zona touchscreen, aplicatii business, securitate crescuta, viata bateriei extinsa.

O singura zi a asteptat insa Apple, iar acum este oficial noul iPhone 3G S (S de la Speed spune Apple). Se spune ca este intr-adevar mai rapid, cu siguranta este mai ieftin si are o camera un pic mai buna decat modelul anterior.

Noutatea ar fi tehnologia HSDPA 7,2 Mbps, iar camera foto este de 3 megapixeli. Se pare ca bateria tine mai mult, un avantaj pentru utilizatorii business.

Printre alte functii se numara posibilitatea de a folosi telefonul ca modem pentru un lapotp sau desktop, cu acceptul operatorului. Are o serie de comenzi verbale, busola digitala, sistem de criptare a datelor.

Asteptam cu interes, in continuare, detalii privind piata locala.

Ramane de vazut daca numarul de comenzi pentru Palm Pre se va mai mentine ridicat sau acum se muta atentia spre Iphone 3G S.

Desi Samsung si LG au telefoane care concureaza iPhone (ecran tactil de mari dimensiuni, acces la internet, aplicatii business etc.), Palm Pre este mai bine vazut in acest moment, cel putin in media americana.

Sistemul de operare WebOS este capabil sa ruleze aplicatiile Palm OS din generatiile anterioare, dar si aplicatii Linux.

Palm Pre are cateva functii noi, cum ar fi impartirea ecranului pentru a viziona mai multe lucruri simultan (diagonala de 3,1 inci).

Tehnologia Palm este construita pe ideea de multitasking, deci pot fi rulate aplicatii simultan, iar utilizatorul poate viziona doua simultan, de exemplu.

Palm a inclus pe linga touchscreen si camera foto, memoria de 8 GB, player de muzica si filme, mufa de casti, acces la Office, push-e-mail, bluetooth si WiFi, tastatura completa.

Pe linga Samsung si LG, mai sunt si altii: Acer si Asus au lansat terminale touchscreen similare, Garmin pregateste Nuvifone, Toshiba a anuntat un terminal extrem de atragator si probabil vor urma si alte surprize.

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#palm, #apple, #iphone , #stiri Apple