Nici piata telefoanelor mobile nu mai e ce-a fost.Cum explica retailerii scaderea vanzarilor

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 12:31
2304 citiri
Nici piata telefoanelor mobile nu mai e ce-a fost.Cum explica retailerii scaderea vanzarilor
Noile modele iPhone nu aduc noutati care sa atraga potentialii cumparatori

Tendinta descrescatoare a pietei telefoanelor mobile ii fac pe retaileri sunt atat de pesimisti incat nici noile terminale iPhone nu le mi da o minima speranta de impusionare a vanzarilor.

"Potentialii clienti de iPhone vor prefera sa achizitioneze o versiune mai veche datorita preturilor mai mici, iar cei care au deja un terminal Apple, le vor folosi in continuare pe acelea, mai ales ca ultima versiune a sistemul de operare iOS fiind disponibila si pentru terminalele mai vechi. Practic cei care vor cumpara ultimul model vor fi cei care au nevoie de imagine si de status social", a declarat pentru Business24 Tiberiu Pop, directorul general al Cel.ro.

Intarzierea lansarii oficiale se datoreaza faptului ca Romania este o piata mica, insa modelele iPhone 5C si iPhone 5S vor putea fi cumparate de romani inainte de lansarea oficiala, in Romania urmand sa fie disponibile prin operatorii de telecomunicatii, a mai spus oficialul Cel.ro, precizand ca noile terminale Apple vor fi si in oferta lor.

"In prima faza, sunt aduse indirect din tarile in care acestea au fost lansate, dar la preturi un pic mai mari decat cele recomandate de producator, tocmai datorita lipsei de suport logistic/financiar din partea acestora", a adaugat Pop.

iPhone 5C, disponibil de la 2.999 lei, iar 5S de la 3.499 lei

Cele doua noi terminale Apple, iPhone 5C si iPhone 5S, vor fi disponibile de la 2.999 lei, respectiv de la 3.499 lei, in functie de capacitatea de memorie.

Preturile pentru terminalele Apple mai vechi pleaca de la circa 1.700 de lei, pentru un model iPhone 4 cu 8GB, ajungand pana la circa 4.400 lei, pentru modelul iPhone 5 cu 64 GB.

Modelele anterioare noilor iPhone nu se vor ieftini, deocamdata

Modelele anterioare noilor iPhone nu se vor ieftini, deocamdata, mai ales ca unele versiuni vor fi scoase din productie.

"Cererea va fi in continuare mare pentru 'modele vechi'. Ne asteptam la o scadere in momentul in care noile versiuni vor fi aduse pe canal oficial sau vor intra in oferta operatorilor de telefonie" a mai adaugat directorul general al Cel.ro.

Cifra de afaceri a Cel.ro, in crestere, dar sub asteptari

In primul semestru, Cel.ro a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 30% fata de aceeasi perioada din 2012, dar sub asteptari.

"Fata de anii pecendeti, primele sasse luni au adus doar scaderi consecutive din luna in luna, mai si iunie fiind cele mai slabe luni din an , in timp ce in tot ceilalti ani, valoarea era oarecum constanta sau in crestere. Aceasta dinamica lunara se regaseste si la alti jucatori din piata", a spus Tiberiu Pop.

Pentru 2013, Cel.ro estimeaza afaceri de aproape de 120 milioane de lei, in crestere cu 35% fata de anul trecut, iulie si august dand semne de revenire a consumului.

"In ciuda eforturilor de marketing sustinute si a bugetelor lunare in crestere, se pare ca tendinta de contractare a consumului a atins si mediul online. De asemenea am observat o scadere a numarului de comenzi facute de pesoanele juridice", a aratat directorul general al magazinului online.

Pana in prezent, valoarea medie a cumparaturilor au scazut fata de 2012, de la 800 lei, la 650 lei, "pe factura".

Tabeletele si telefoanele, cele mai vandute

Cele mai vandute produse, in priml semestru din acest an, au fost laptop-urile, telefoanele mobile si tabletele.

"Ordinea s-a pastrat din 2012, dat cota laptopurilor in cifra de afaceri a scazut cu 35%, iar cea a telefoanelor si a tabletelor s-a dublat", a subliniat ofiocialul Cel.ro.

Cel.ro face angajari si extinde categoriile de produse comercializate

In prezent, Cel.ro are 60 de angajati si estimeaza ca echipa va ajunge la finalul anului la 70 de persoane.

De asemenea, are in plan extinderea categoriilor de produse comercializate, fara a deschide noi showroom-uri, plan care are la baza identificare de parteneri care se pot ridica la standardele de calitate impuse de Cel.ro, magazinul online urmand sa adauge, in prima faza, jucariile .

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#iphone romania, #pret iphone, #Apple Romania, #iphone online , #stiri Apple