Samsung vs. Apple: Pentru al doilea trimestru consecutiv, sud-coreenii sunt mai profitabili decat americanii

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 17:55
10831 citiri
Samsung vs. Apple: Pentru al doilea trimestru consecutiv, sud-coreenii sunt mai profitabili decat americanii
Apple a fost cea mai profitabila companie, pentru multi ani. Sursa Foto: calvinayre.com

Samsung, pentru al doilea trimestru consecutiv, este mai profitabila decat Apple, companie ce a avut aceasta pozitie pentru mai multi ani, chiar si in primul trimestru din 2013, cand profitul net a fost aproape dubla fata de cel al sud-coreenilor.

In al treilea trimestru al anului, profitul net al Samsung a fost de 7,6 miliarde de dolari, in timp ce Apple a avut o scadere cu 8,6%, la 7,51 miliarde dolari, inregistrand al treilea declin consecutiv, cu toate ca veniturile au urcat cu 4,2%, la 37,5 miliarde de dolari, spun cei de la BusinessInsider.

2013, un an bun pentru Samsung

La inceputul anului, profitul Apple era aproape dubla fata de cel al Samsung. Sursa Foto: statisa

Anul 2013 a fost unul fantastic pentru Samsung, din punct de vedere al vanzarilor. Desi produsele Samsung nu sunt concepute pentru o marja ridicata a profitului, succesul de care s-au bucurat produsele sale in randul consumatorilor a adus o crestere consistenta a profitului, datorita volumului mare al vanzarilor.

In acelasi timp, Apple a avut un inceput de an mai slab, datorita faptului ca nu a lansat noi produse. Totusi, Apple a lansat in aceasta toamna doua noi iPhone, precum si noile iPad-uri.

Trebuie remarcat faptul ca in raporturile financiare sunt incluse toate segmentele de produse, iar Samsung obtine profit consistent din segmente unde Apple nu este prezent, cum ar fi semiconductoarele.

Dusmanii Apple si Microsoft, parteneri intr-o firma care ataca Samsung

Rockstar, un consortiu care a cumparat portofoliul de brevete al celor de la Nortel pentru 4,5 miliarde de dolari, a dat in judecata Samsung Electronics, Google, HTC Huawei si alte companii pentru incalcarea de brevete, conform Reuters.

Aceasta masura nu mai este o noutate si nu mai surprinde pe nimeni in piata smartphone-urilor, insa Rockstar este o companie unde Apple si Microsoft sunt parteneri, impreuna cu Blackberry, Ericsson si Sony.

Daca pe piata terminalelor si a sistemelor de operare se "dusmanesc" de multi ani, Apple si Microsoft investesc in aceeasi companie.

Google a incercat sa preia brevetele de la Nortel, pentru care a oferit initial 900 de milioane de dolari, dupa care a majorat oferta la 4,4 miliarde de dolari.

Pentru a compensa pierderea acestor brevete, Google a cumparat Motorola Mobilitu, pentru 12,5 miliarde de dolari.

In prezent, producatorii de smartphone si-au manifestat "placerea" de a da in judecata competitorii pentru incalcarea brevetelor si de a-i forta sa nu-si mai vanda produsele, chiar si temporar, apreciaza BusinessInsider. Daca nu obtin acest rezulat, ei spera ca macar competitorii sa plateasca drepturi de autor. Totul este un joc legal care face ca smartphone-ul competitoriilor sa coste mai mult.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#apple samsung, #microsoft google, #Rockstar Motorola, #sony ericsson , #Profit