Seful Apple pune tunurile pe Facebook si Google: Nu merita sa le dati datele personale!

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 16:25
6807 citiri
Seful Apple pune tunurile pe Facebook si Google: Nu merita sa le dati datele personale!
Foto: Fuse

Tim Cook, seful Apple, a lansat o tirada impotriva guvernului american si a gigantilor IT Google si Facebook, acuzandu-i ca incalca dreptul la intimitate al cetatenilor prin folosirea datelor colectate de pe Internet.

In discursul sau, Cook a dorit sa sublinieze ca Apple se diferentiaza de companiile rivale, care si-au consolidat afacerile prin folosirea datelor utilizatorilor in scopuri comerciale, arata revista Fortune.

Direct la tinta

Desi nu a dat numele rivalilor, Cook a tintit direct spre Google, Twitter si Facebook. "Unele dintre cele mai proeminente si de succes companii din Silicon Valley si-au bazat afacerea pe momirea utilizatorilor la impartasirea informatiilor personale.

Strang orice informatie pot despre tine si apoi incearca sa o valorifice cumva. Credem ca este un lucru gresit, iar Apple nu are de gand sa se transforme intr-o astfel de companie", a punctat Tim Cook cu ocazia unui discurs sustinut in Washington.

Directorul Apple si-a continuat tirada aratand ca nu este normal ca utlizatorii de Internet si gadgeturi smart sa fie pusi sa aleaga intre intimitate si securitate.

"Putem si trebuie sa le asiguram pe ambele in mod egal. Publicul are drepul fundamental la intimitate. Este cerut de public, de Constitutie si de moralitate", a afirmat Cook.

O sageata directa a fost trimisa catre noul serviciu de stocare a fotografiilor lansat de Google, despre care se spune ca are rolul de a analiza fotografiile de familie ale utilizatorilor in scopul de a optimiza publicitatea afisata pe Internet.

"S-ar putea sa va placa aceste servicii gratuite, dar nu stiu in ce masura merita sa aiba acces la e-mailul vostru, la cautarile de pe Internet sau la fotografiile de familie pentru a vinde datele colectate in cine stie ce scopuri publicitare", a avertizat Cook.

Nu este prima data cand seful Apple ii ataca pe rivalii cu care concureaza in special pe serviciul de stocare a datelor in Cloud.

De aceasta data insa, argumentele aduse au tintit competitorii directi, precum si Departamentul de Securitate Nationala al SUA.

Palma pe obrazul spionilor

Replica data de seful Apple serviciilor americane de securitate vine dupa ce Departamentul de Securitate Nationala a avertizat ca sistemele de criptare performante le permit teroristilor sa comunice in cel mai deplin secret.

"Eliminarea sistemelor de criptare de pe produsele noastre, asa cum isi doresc unii oficiali de la Washington, nu ar dauna decat cetatenilor de buna credinta.

Baietii rai ar continua sa vorbeasca in secret, din moment ce sistemele de criptare sunt deja disponibile pe piata si usor de folosit", sustine Tim Cook.

El a mai adaugat ca o astfel de masura ar reprezenta o amenintare la libertatea individuala garantata prin Constitutie si ar submina principiile care au stat la baza formarii Statelor Unite.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#drept intimitate Internet, #culegere date personale Facebook, #securitate nationala SUA, #apple, #google , #Management