Shopping-ul online creste, Amazon castiga

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 21:30
2092 citiri
Shopping-ul online creste, Amazon castiga

Bunurile digitale, in special cartile electronice, se vand cel mai bine online in aceasta perioada, ceea ce ar putea sugera ca strategia Amazon cu vanzarea de carti electronice si tablete are succes.

Vanzarile de bunuri digitale, ce include muzica si video-uri au crescut cu 30% anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie Reuters.

Vanzarile de produse digitale a mai inregistrat o crestere spectaculoasa in 2006, cand vanzarile au crescut cu 83%, deoarece la momentul respectiv a fost pus in functiune magazinul Apple iTunes.

In prezent, cresterea vanzarilor se datoreaza cartilor electronice, afirma Andrew Lipsamn de la ComScore. Pe de alta parte, numarul mare de carti electronice vandute se datoreaza vanzarilor de tablete.

Recent, Amazon a lansat tableta Kindle Fire la pretul de 200 de dolari, reusind sa vanda un milion de Kindles pe saptamana, iar analistii de la Goldman Sachs estimeaza ca Amazon va vinde 14 milioane de tablete in cel de-al patrulea trimestru.

De vanzarile de Kindle Fire, Amazon beneficiaza de doua ori, incasand veniturile din aceste vanzari si stimuland si vanzarile de carti electronice.

Majoritatea tabletelor au fost cumparate drept cadou de Craciun, de aceea in perioada urmatoare se asteapta o crestere si mai mare a cartilor electronice.

In trecut, cresterile din vanzarile digitale se datorau utilizatorilor de iPod-uri, iPad-uri sau iTunes, insa anul acesta analistii cred ca marele castigator va fi Amazon.

Istoric vorbind, ziua de Craciun reprezinta cea mai buna zi in ceea ce priveste vanzarile digitale pentru Amazon, anul trecut de Craciun, vanzarile fiind de 3 ori mai mari decat media saptamanala a anului 2010.

Compania planuieste deja reduceri la carti electronice, muzica, aplicatii si jocuri pentru zilele de sarbatoare.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#amazon, #kindle fire, #crestere vanzari Amazon, #vanzari carti electronice, #carti electronice Amazon, #shopping online , #Profit