Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amazon investeste in India

Amazon investeste in India


Amazon isi creeaza primul centru de stocare din India, urmarind sa patrunda pe piata celei de-a doua cea mai populata tara din lume.

Centrele de stocare sunt depozite gigantice care ajuta Amazon si alti retaileri online sa stocheze un numar mare de produse, sa le expedieze rapid si sa se poata ocupa eficient de retururi, explica Reuters.

Centrul Amazon se va deschide in Mumbai, cel mai mare oras din India, unde Amazon va crea numeroase locuri de munca.

Astfel, compania americana a anuntat deja ca se afla in cautarea unui manager IT pentru noul sau centru si a unui manager administrativ al centrului, dar doreste sa angajeze si analisti financiari, care sa realizele rapoartele de control si sa ajute la administrarea eficienta a noului centru.

Amazon detine astfel de centre-depozit in China, Germania, Japonia, Anglia si SUA, unde anul trecut a investit in crearea a peste 10 astfel de centre, iar in prezent doreste sa stabileasca unul si in India.

Construirea unui astfel de centru costa mult, insa Amazon este serios in ceea ce priveste piata de retail de 550 de miliarde de dolari a Indiei.

In India, Amazon detine centre de dezvoltare software in Bangalore, Chennai si Hyderabad, iar clientii indienie pot cumpara produse de pe site-ul web al Amazon din alte tari, iar produsele sunt expediate catre ei, insa pentru moment, Amazon nu are un site de retail online, special dedicat Indiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1502 ori