Eurobank-Alphabank, al treilea grup bancar din Romania

Luni, 29 August 2011, ora 19:08
2011 citiri
Eurobank-Alphabank, al treilea grup bancar din Romania

Fuziunea dintre bancile grecesti EFG Eurobank si Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe pozitia a treia in Romania, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit inainte de provizionare de 274 milioane euro si 466 de sucursale, potrivit unei prezentari a celor doua companii, informeaza Mediafax.

Alpha Bank Romania si Bancpost, subsidiara locala a EFG Eurobank, ocupau la jumatatea acestui an locurile 8, respectiv 9 in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei. La active totale combinate de 30 miliarde lei, noul grup va ocupa pozitia a treia in Romania dupa active, dupa BCR si BRD.

Eurobank, prin Bancpost, detine 300 de sucursale in Romania, are un sold al creditelor de 3,382 miliarde euro si a inregistrat la finele anului trecut un venit inainte de provizionare de 147 milioane euro, potrivit prezentarii citate.

Alpha Bank are in Romania 166 de sucursale, credite de 3,555 miliarde euro si un venit inainte de provizioane de 128 milioane euro in 2010, se arata in acelasi document.

Dupa fuziune, cele doua grupuri grecesti estimeaza ca vor ajunge la o cota de piata de 11% in Romania, dupa soldul creditelor de la sfarsitul anului trecut.

Cu active de 13,4 miliarde euro, respectiv 12,7 miliarde euro in Europa de Sud-Est, Eurobank si Alpha vor deveni cea mai mare institutie de credit din regiune, cu active combinate de peste 26 miliarde euro, se mai spune in prezentare.

Noul grup va ocupa pozitia a treia pe piata romaneasca, a doua in Bulgaria si Serbia, si a treia in Cipru.

Totodata, banca va fi cea mai mare din Grecia si va intra in top 25 al bancilor din zona euro dupa venitul inainte de provizioane pe anul 2010.

De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
Chiar dacă par două concepte foarte asemănătoare, refurbished și second hand se referă la lucruri complet diferite. Mulți încă le confundă, tocmai din cauza faptului că nu există o...
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an are loc pe 21 martie, la Nord Events Center, București. Gomag SUMMIT & eCommerce Fest devine deja un eveniment emblematic al echipei ce a...
#fuziune alpha bank efg bank, #profit alpha bank, #cifra afaceri, #sistem bancar , #stiri Alpha Bank