Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile de pensii de pe pilonul II si-au sporit activele cu 3,58%

Fondurile de pensii de pe pilonul II si-au sporit activele cu 3,58%

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 5,06 miliarde lei (1,24 miliarde euro) la sfarsitul lunii aprilie, in crestere cu 3,58% fata de luna anterioara, arata un raport publicat marti de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), conform NewsIn.

Cele noua fonduri de pensii obligatorii de pe piataaveau, la sfarsitul lui aprilie, 5,29 milioane participanti la pilonul II inscrisi la Casa Nationala de Pensii (CNPAS), in crestere cu 0,42% fata de luna anterioara.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39,02%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 1,97 miliarde lei la finalul lui aprilie. Pe locul al doilea se afla AZT Viitorul Tau, gestionat de Allianz-Tiriac Pensii Private, cu active de 1,17 miliarde lei si fondul Aripi, gestionat de Generali, cu active de 408,31 milioane lei.


Guvernul a inghetat pentru 2009 la 2% contributia la pensiile private obligatorii, intarziind schema de majorare treptata a contributiilor inca din al doilea an de la lansarea sistemului. In 2010, contributia la pilonul II a fost majorata la 2,5%, urmand ca in acest an sa fie de 3%.


In programul initial, nivelul contributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce ajunge la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani, respectiv 2016.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1239 ori