Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine sunt românii care vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei: Anunțul ministrului Investiţiilor

Cine sunt românii care vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei: Anunțul ministrului Investiţiilor

Românii care sunt într-un grad extrem de excluziune socială vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se acordă, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Se vor oferi 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie și se vor acorda şase noi tranşe de 250 de lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Vouchere pentru rechizite şi îmbrăcăminte

"Preşcolarii şi elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an şcolar pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare. Vor fi acordate vouchere pentru rezilienţă socială pentru repararea locuinţelor şi pentru achiziţia de electrocasnice", mai precizează ministerul.

Persoanele cu dizabilităţi vor primi vouchere pentru a-şi procura echipamente medicale care să le îmbunătăţească viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată.

"Mamele şi copiii nou-născuţi din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele trei luni de la naşterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic", se menţionează în comunicat.

Măsurile pentru contracararea scăderii generale a standardului de viaţă sunt în strânsă legătură cu strategiile naţionale în domeniul social, precum şi cu evoluţia macroeconomică, pentru a contribui la scăderea ratei riscului de sărăcie şi excluziune.

"Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situaţii. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetăţeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate şi complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervenţiilor.

Aşadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda", a precizat ministrul Marcel Boloş.

Pe termen lung, prin Programele Incluziune şi Demnitate So ...citeste mai departe despre "Cine sunt românii care vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei: Anunțul ministrului Investiţiilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 444 ori