Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dosarul Obregia: Seful ANL George Marcu, urmarit penal

Dosarul Obregia: Seful ANL George Marcu, urmarit penal


George Cristian Marcu, actualul director al ANL si fostul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" este invinuit in dosarul penal privind frauda comisa la licitatia serviciilor de reparatii ale spitalului, institutia fiind parte vatamata in acest dosar.

In acest caz este cercetat si Mugurel Ifrim, care potrivit unor surse judiciare, este finul lui Marcu, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de conducerea Spitalului Obregia si citat de Agerpres.

Prejudiciu de peste 5 milioane de lei la Spitalul Obregia

"Va informam ca Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alexandru Obregia' este parte vatamata in dosarul penal nr. 7218/P/2011 aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti privind pe invinuitul Marcu George Cristian si invinuitul Ifrim Mugurel, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art. 248 CP si art. 9 alin. 1 lit c) din Legea nr. 241/2005.

Urmare a controlului Curtii de Conturi a Romaniei - Camera de Conturi a Municipiului Bucuresti, efectuat in anul 2010 si a Raportului de control intocmit de catre Corpul de Control al Primului Ministru, Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alexandru Obregia' a formulat plangere penala impotriva numitului Marcu George Cristian, pentru un prejudiciu estimat la 10.575.675,72 lei, plangerea fiind inregistrata la 16.12.2010", afirma managerul Spitalului Obregia, Monica Claudia Boer, intr-o informare catre Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Potrivit managerului spitalului, in cadrul cercetarilor in dosar s-a dispus efectuarea a doua expertize: "expertiza contabila si expertiza tehnica - evaluarea proprietatii imobiliare", care au fost finalizate si comunicate spitalului la data de 6 martie 2013, "spitalul avand termen pana la data de 15 martie 2013 sa formuleze eventuale obiectiuni si sa se constituie parte civila in cauza penala pentru prejudiciul constatat cu ocazia expertizelor efectuate".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3756 ori