Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prejudiciu de peste 5 milioane de lei la Spitalul Obregia

Prejudiciu de peste 5 milioane de lei la Spitalul Obregia


O grupare infractionala de sapte persoane, in care ar fi fost implicat si fostul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, George Marcu, este cercetata pentru un prejudiciu de aproximativ 5,2 miliarde de lei prin organizarea unor licitatii supraevaluate.

Cei sapte sunt cautati in acest moment de politie, dupa ce au supraevaluat costurile de reparatie ale spitalului, transmite Digi 24.

George Marcu a fost numit in ianuarie 2013 la conducerea ANL.

"Membrii gruparii sunt suspectati ca au realizat beneficii financiare din obtinerea unor contracte de achizitie publica de la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, pentru executarea unor lucrari de reparatii si constructii", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, citat de Mediafax.

Lucrarile de reparatii si constructii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost inregistrate cheltuieli fictive si de cesionare a societatilor prestatoare catre terti, pentru a impiedica astfel verificarile fiscale.

Membrii gruparii ar fi produs astfel Spitalului Obregia un prejudiciu estimat la 3.800.000 de lei si bugetului de stat de 1.400.000 de lei.

La finalul perchezitiilor vor fi audiate la sediul Politiei Romane 15 persoane, urmand ca in cazul acestora sa fie dispuse masuri legale.

In aceasta cauza se fac cercetari pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si evaziune fiscala prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3299 ori