Care este motivul pentru care angajații și-ar schimba jobul imediat. „Reanimarea pieţei muncii a insuflat o doză suplimentară de curaj”

Marti, 10 Mai 2022, ora 11:37
750 citiri
Care este motivul pentru care angajații și-ar schimba jobul imediat. „Reanimarea pieţei muncii a insuflat o doză suplimentară de curaj”
19% dintre respondenţi spun că aşteaptă să aibă mai multe oferte de job pe masă pentru a lua o decizie asumată FOTO Pixabay

Deficitul de candidaţi se adânceşte şi mai mult odată cu revenirea pieţei muncii la nivelul prepandemic, doar de la începutul acestui an până în prezent fiind publicate aproape 165.000 de locuri de muncă, cu 55% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 71% mai multe comparativ cu 2020.

În acest context, conform celui mai recent sondaj efectuat de eJobs, candidaţii au devenit şi mai curajoşi să facă schimbări în carieră, aproape 85% dintre respondenţi afirmând că fie îşi caută un job în acest moment, fie că ar accepta un loc de muncă mai bun dacă s-ar ivi oportunitatea, chiar dacă nu caută activ un nou loc de muncă.

Întrebaţi de ce ar schimba actualul job, peste jumătate (52%) menţionează un salariu mai mare, în timp ce 16% ar alege un loc de muncă unde să poată evolua în carieră şi cu proiecte care să-i motiveze. În acelaşi timp, 15% ar schimba angajatorul pentru mai multă flexibilitate, iar 8,5% pentru mai multă stabilitate. De asemenea, 4,5% ar alege un job pentru mediul de lucru, manageri şi colegi, iar 4% pentru mai multe beneficii extrasalariale.

"Reanimarea pieţei muncii a insuflat o doză suplimentară de curaj celor care aveau nemulţumiri legate de jobul curent. În acest moment, piaţa este clar în favoarea candidaţilor, ceea ce le oferă şi legitimitate la negociere atunci când îşi schimbă jobul, iar, pe de altă parte, pune companiile în mare dificultate în contextul unui deficit de talente galopant pe aproape toate domeniile şi industriile. În continuare factorul financiar primează: un salariu mai mare e principalul criteriu care i-ar determina pe români să facă o schimbare de job. Poate şi mai important însă e faptul că o mărire salarială e şi prima care i-ar face să reconsidere o eventuală demisie", a declarat Raluca Dumitra, head of Marketing eJobs România, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Sondajul relevă faptul că şi în cazul în care decizia de a părăsi o companie este luată există totuşi anumiţi factori care ar putea să îi întoarcă pe angajaţi din drum. Astfel, peste jumătate dintre români (55%) ar reconsidera decizia dacă ar primi o mărire de salariu la jobul actual. Cei mai mulţi dintre respondenţi (67%) nu şi-ar mai da demisia dacă li s-ar mări salariul cu minimum 20%.

Un alt aspect interesant de luat în calcul în contextul revenirii la birou din ultima vreme este faptul că flexibilitat ...citeste mai departe despre "Care este motivul pentru care angajații și-ar schimba jobul imediat. „Reanimarea pieţei muncii a insuflat o doză suplimentară de curaj”" pe Ziare.com

#locuri de munca, #locuri de munca Romania, #ejobs , #Stiri Administratie