ANAF vrea o lege prin care instituțiile de credit să transmită zilnic sumele existente în conturile bancare

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 09:48
121 citiri
ANAF vrea o lege prin care instituțiile de credit să transmită zilnic sumele existente în conturile bancare
Tranzacții bancare FOTO / pexels

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregăteşte să schimbe cadrul legal - un ordin de preşedinte de anul trecut - pentru a introduce obligativitatea ca instituţiile de credit să-i transmită zilnic valoarea sumelor existente în conturile bancare şi care pot fi plătite în cadrul procedurilor de executare silită, informează Profit.ro.

Măsura este argumentată prin faptul că, până în prezent, o singură bancă a semnat cu ANAF convenţia-cadru pentru acest schimb de informaţii, relevă datele analizate de Profit.ro.

Informaţiile despre sumele disponibile în conturile bancare ale celui poprit ar ajuta aplicaţia e-Popriri a ANAF să nu încaseze în acelaşi timp, din mai multe locuri, sume de bani peste cele datorate de către contribuabilul vizat de măsura popririi.

Din iunie 2017, actele de executare silită privind înfiinţarea şi ridicarea popririlor bancare se comunică instituţiilor de credit printr-o platformă pentru descărcarea fişierelor ce conţin actele de executare.

Începând cu anul 2021, mecanismul de poprire a conturilor în mediul electronic a fost dezvoltat prin implementarea unor noi funcţionalităţi, astfel încât să nu afecteze disponibilităţiie băneşti existente în conturile bancare ale debitorilor. ...citeste mai departe despre "ANAF vrea o lege prin care instituțiile de credit să transmită zilnic sumele existente în conturile bancare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#ANAF, #lege, #credite, #sume, #cont bancar, #obligativitate , #Stiri Administratie