Volksbank si-a dublat profitul in primul trimestru al lui 2009

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 12:02
1668 citiri
Volksbank si-a dublat profitul in primul trimestru al lui 2009

Volksbank, a treia banca din piata in functie de active, a obtinut in S1 un profit de 29,8 mil. euro, dublu fata de rezultatul raportat in perioada similara din 2008, pe fondul taierii costurilor si al stoparii extinderii teritoriale, potrivit datelor furnizate Business Standard. Asta in conditiile in care jumatate dintre banci inregistrau pierderi, in mai, din cauza banilor pompati in provizioane. Pentru 2009, banca si-a bugetat un profit de 46 mil. euro.

Al treilea jucator ca marime din piata bancara, care a urcat agresiv in topul bancilor mizand pe creditarea ipotecara, avea, dupa primul semestru, un portofoliu de active de 5,4 mld. euro, in crestere cu 20% fata de primele sase luni din 2008, relateaza Business Standard.

Activele bancii conduse de austriacul Gerald Schreiner au inregistrat un salt si fata de primul trimestru, cand portofoliul era de aproximativ 5,3 mld. euro.

Contractia creditarii din primul semestru, pana la un ritm anual in iunie de 11,2%, de la peste 60% in anii trecuti, a pus presiune si pe soldul creditelor acordate de unul dintre cei mai agresivi jucatori pe creditarea ipotecara.

Volksbank, care detinea la finele anului o cota de 6,8% din piata bancara locala, a inregistrat in primele sase luni o crestere de 10% a creditelor din portofoliu, pana la 3,19 mld. euro, comparativ cu primul semestru din 2008, insa soldul imprumuturilor s-a contractat usor fata de finele anului trecut.

Banca are o expunere de circa 95% pe imobiliar ?i s-a vazut nevoita sa se reorienteze de vreme ce cererea pe ipotecar este aproape zero.

Jucatorul a intrat in programul "Prima Casa" si intentioneaza sa acorde credite, prin intermediul acestuia, in valoare de 75 mil. euro.

#piata bancara, #credite, #prima casa, #profit , #stiri Volksbank