Un client Volksbank obtine in instanta anularea comisionului de administrare dintr-un act aditional

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 10:58
2510 citiri
Un client Volksbank obtine in instanta anularea comisionului de administrare dintr-un act aditional
Sursa foto: Evz.ro

Un client Volksbank a obtinut in instanta anularea comisionului de administrare dintr-un act aditional semnat la presiunile bancii, hotararea putand fi atacata cu recurs.

"In data de 17 aprilie 2013, a fost pronuntata de catre Judecatoria Sector 2 sentinta civila nr. 6513 in dosarul 33271/300/2012, prin care s-a constatat nulitatea absoluta a unei clauze vizand perceperea comisionului de administrare din cuprinsul unui act aditional semnat de catre client 'in baza OUG 50/2010'. Acest comision avea aceeasi valoare cu comisionul de risc stabilit prin contractul initial. Prin acelasi act aditional se modifica, de asemenea, cuantumul si tipul dobanzii din fixa in variabila", se arata intr-un comunicat al avocatului Codrut Avram, care l-a reprezentat pe reclamant.

Completul de judecata a analizat conditiile in care a fost semnat actul aditional, modalitatea in care consumatorul a fost informat sau dezinformat, continutul notificarile transmise de catre banca in care acestuia i se spunea ca trebuie sa semneze acest document "in vederea aplicarii dispozitiilor OUG 50/2010".

"Prin solutia pronuntata s-a stabilit ca SC Volksbank Romania SA este obligata sa nu mai incaseze comisionul de administrare si sa returneze toate sumele achitate cu titlu de comision de risc/de administrare platite in baza conventiei de credit si a actului aditional de la data semnarii pana la zi, la care se adauga dobanda legala. In plus, aceasta trebuie sa perceapa pe intreaga perioada a derularii conventiei dobanda fixa initiala, fara a se tine cont de actul aditional ulterior. Pentru prejudiciul adus consumatorului, in urma comportamentului contractual al institutiei bancare s-au acordat si daune morale", se mai mentioneaza in comunicat.

De asemenea, avocatul precizeaza ca hotararea poate fi atacata cu recurs si este executorie, adica trebuie aplicata imediat.

#procese clienti Volksbank, #clauze abuzive Volksbank, #anulare comision Volksbank, #proces contract Volksbank , #stiri Volksbank