Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Site-urile de reduceri sustin o crestere de 50% pe piata de plati online cu carduri, in 2011

Site-urile de reduceri sustin o crestere de 50% pe piata de plati online cu carduri, in 2011

Piata platilor online cu cardul va creste in 2011 cu 50%, la circa 3,6 milioane, evolutie sustinuta de activitatea site-urilor de reduceri care inregistreaza un ritm de crestere a tranzactiilor de 10% de la o luna la alta, a declarat CEO-ul Netopia Sistem, Antonio Eram, citat de NewsIn.

"In acest moment, site-urile de reduceri reprezinta motorul pietei de plati online cu cardul, deoarece aceste platforme inregistreaza un ritm de crestere a numarului de tranzactii de 10% de la o luna la alta.

Daca in primele patru luni s-au inregistrat peste 250.000 de tranzactii, pana la sfarsitul anului apreciez ca numarul platilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depasi 850.000 de tranzactii", a explicat Eram. Potrivit estimarilor reprezentantului Netopia Sistem, piata de plati online cu cardul va creste in acest an in volum cu peste 50%, la un total de circa 3,6 milioane de plati, in conditiile in care in 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzactii.

"Platile pe site-urile de reduceri reprezinta intre 40 si 50% in totalul tranzactiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzactiile pentru ceilalti clienti ai nostri, precum Vodafone, Okazii, eMag", a adaugat Eram.

In acest an, Netopia Sistem va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzactii online cu cardul, respectiv 40% din piata.

Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzactii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

Totodata, compania proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri, in 2011 prognozand intermedieri prin serviciul mobilPay de peste 750.000 de tranzactii pe aceste platforme.

In primele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPay peste 400.000 de tranzactii, in timp ce valoarea tranzactiilor a depasit suma de opt milioane de euro, iar valoarea medie a unei tranzactii in aceasta perioada s-a ridicat la 20 de euro.

De asemenea, de la inceputul anului se observa si o crestere de 50% a valorii medii a unei tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro in luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfarsitul lunii aprilie.

"Este posibil ca valoarea medie a tranzactiilor sa creasca pana la sfarsitul anului, pe masura ce comerciantii vor incepe sa promoveze oferte de valori mai ridicate.

In acelasi timp, numarul romanilor care isi vor folosi prima data cardul pentru achizitii online va continua sa creasca, sub impulsul promotiilor extrem de tentante ale acestor site-uri", a mai spus reprezentantul Netopia.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1587 ori