Site-urile de reduceri sustin o crestere de 50% pe piata de plati online cu carduri, in 2011

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:44
1645 citiri
Site-urile de reduceri sustin o crestere de 50% pe piata de plati online cu carduri, in 2011

Piata platilor online cu cardul va creste in 2011 cu 50%, la circa 3,6 milioane, evolutie sustinuta de activitatea site-urilor de reduceri care inregistreaza un ritm de crestere a tranzactiilor de 10% de la o luna la alta, a declarat CEO-ul Netopia Sistem, Antonio Eram, citat de NewsIn.

"In acest moment, site-urile de reduceri reprezinta motorul pietei de plati online cu cardul, deoarece aceste platforme inregistreaza un ritm de crestere a numarului de tranzactii de 10% de la o luna la alta.

Daca in primele patru luni s-au inregistrat peste 250.000 de tranzactii, pana la sfarsitul anului apreciez ca numarul platilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depasi 850.000 de tranzactii", a explicat Eram. Potrivit estimarilor reprezentantului Netopia Sistem, piata de plati online cu cardul va creste in acest an in volum cu peste 50%, la un total de circa 3,6 milioane de plati, in conditiile in care in 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzactii.

"Platile pe site-urile de reduceri reprezinta intre 40 si 50% in totalul tranzactiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzactiile pentru ceilalti clienti ai nostri, precum Vodafone, Okazii, eMag", a adaugat Eram.

In acest an, Netopia Sistem va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzactii online cu cardul, respectiv 40% din piata.

Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzactii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

Totodata, compania proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri, in 2011 prognozand intermedieri prin serviciul mobilPay de peste 750.000 de tranzactii pe aceste platforme.

In primele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPay peste 400.000 de tranzactii, in timp ce valoarea tranzactiilor a depasit suma de opt milioane de euro, iar valoarea medie a unei tranzactii in aceasta perioada s-a ridicat la 20 de euro.

De asemenea, de la inceputul anului se observa si o crestere de 50% a valorii medii a unei tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro in luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfarsitul lunii aprilie.

"Este posibil ca valoarea medie a tranzactiilor sa creasca pana la sfarsitul anului, pe masura ce comerciantii vor incepe sa promoveze oferte de valori mai ridicate.

In acelasi timp, numarul romanilor care isi vor folosi prima data cardul pentru achizitii online va continua sa creasca, sub impulsul promotiilor extrem de tentante ale acestor site-uri", a mai spus reprezentantul Netopia.

 

#site-uri de reduceri, # plata online cu cardul, # crestere a tranzactiilor, # ceo netopia sistem , #stiri Vodafone

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  6. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  7. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  8. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  9. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  10. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi