Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai Ghyka: Romania a avut o crestere de 3,5% in 2013, insa PIB-ul ramane sub nivelul din 2008

Mihai Ghyka: Romania a avut o crestere de 3,5% in 2013, insa PIB-ul ramane sub nivelul din 2008


Romania a avut, anul trecut, cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeana (UE), de 3,5%, insa PIB-ul ramane sub nivelul din 2008, a declarat in cadrul Forumului 'Marketing&Sales', Mihai Ghyka, consultant strategic independent si fost director comercial pe segmentul Consumer al Vodafone Romania.

"Este foarte important locul in care vrea sa se pozitioneze liderul intr-o organizatie. Un alt mod este acela de a avea o echipa unita. Traversam vremuri tulburi in care avem un razboi la granitele tarii noastre. Pe de o parte, multi investitori resimt aceasta instabilitate din zona. 3,5% cresterea PIB al Romaniei este cea mai mare din UE, anul trecut, dar nu stiu cati dintre dumneavoastra se gandesc la asta. Ce e de facut in acest sens? Am obisnuit bordurile cu cresteri incredibile din Romania, dar si cu scaderi incredibile. Cu toata aceasta crestere de 3,5%, suntem azi sub PIB-ul pe care l-am avut in 2008", a afirmat Ghyka.

Potrivit INS, Produsul Intern Brut al Romaniei a crescut cu 5,2% pe seria bruta si cu 5,1% pe seria ajustata sezonier in ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similara din 2012, iar pe ansamblul anului 2013 economia Romaniei a inregistrat un avans de 3,5%.

Cele mai importante contributii la cresterea PIB in 2013, comparativ cu 2012, le-au avut industria (+2,3%), cu o pondere de 30% la formarea PIB si al carei volum de activitate s-a majorat cu 8,1% si agricultura, silvicultura si pescuitul (+1,1%), cu o pondere mai redusa la formarea PIB (5,6%), si al caror volum de activitate s-a majorat cu 23,4%.

In 2008, Produsul Intern Brut a fost de 503,95 miliarde de lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 7,1%, fata de anul 2007.

Synergizer & CAS CRM a organizat, pe 19 martie 2014, evenimentul 'Marketing&Sales Forum - Tehnici si strategii de marketing si vanzari in era digitala', in care sunt dezbatute tendintele pietei pe acest segment.

La eveniment participa consultanti si experti in cresterea competitivitatii companiilor, in optimizarea echipelor de vanzari si a portofoliului de produse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1957 ori