Putin a aprobat proiectul Acordului privind aderarea Crimeii la Federatia Rusa

Marti, 18 Martie 2014, ora 10:43
929 citiri
Putin a aprobat proiectul Acordului privind aderarea Crimeii la Federatia Rusa

Presedintele rus Vladimir Putin a aprobat proiectul de acord privind aderarea Crimeii la Federatia Rusa si crearea de noi subiecti in componenta Rusiei, informeaza ITAR-TASS. Aceasta decizie a sefului statului rus, semnata la 17 martie, a fost publicata marti pe portalul web oficial pentru informatii juridice.

'De aprobat proiectul de acord intre Federatia Rusa si Republica Crimeea privind includerea Crimeii in componenta Federatiei Ruse si crearea noilor entitati', mentioneaza documentul promulgat de Vladimir Putin, in care presedintele rus 'considera oportuna semnarea unui Tratat corespunzator, in baza deciziei respective, la cel mai inalt nivel'.

Putin a semnat decretul privind recunoasterea independentei republicii din Crimeea

Aprobarea acordului de aderare a Crimeii la Federatia Rusa intervine dupa ce presedintele Putin a semnat luni un decret privind recunoasterea independentei republicii rusofone din sudul Ucrainei, demers ce a deschis calea alipirii sale la Federatia Rusa.

Dupa cum a relatat anterior agentia de presa Interfax, presedintele Vladimir Putin informat guvernul si cele doua camere ale Adunarii Federale - Duma de Stat (camera inferioara) si Consiliul Federatiei (camera superioara) - cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) si adunarii legislative a orasului Sevastopol privind intrarea in componenta Federatiei Ruse ca subiecti in cadrul acesteia.

Presedintele Vladimir Putin urmeaza sa adreseze marti un mesaj celor doua camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii in componenta Federatiei Ruse, dupa cum a anuntat luni vicepresedintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

Conform rezultatelor referendumului de duminica, majoritatea covarsitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea - pana acum republica autonoma din sudul Ucrainei - s-a pronuntat pentru separarea de Ucraina si alipirea la Rusia. 96,77% din alegatori au votat pentru aderarea la Federatia Rusa, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, in cadrul acestei consultari nerecunoscute de Ucraina si de comunitatea internationala.

#putin crimeea, #Ucraina Crimeea, #rusia ucraina , #Presedintele Rusiei