Erdogan i-a cerut iertare lui Putin pentru avionul doborat in Siria: Imi pare rau!

Luni, 27 Iunie 2016, ora 17:56
6844 citiri
Erdogan i-a cerut iertare lui Putin pentru avionul doborat in Siria: Imi pare rau!
Foto: Kremlin

Deznodamant neasteptat al crizei dintre Ankara si Moscova, dupa doborarea unui avion militar rusesc de catre aviatia NATO a Turciei pe 24 noiembrie 2015: potrivit purtatorului de cuvant de la Kremlin, Dimitry Peskov, presedintele Recep Erdogan i-a scris omologului sau Vladimir Putin pentru a-si cere scuze.

"Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit un mesaj de la presedintele Erdogan, in acesta liderul turc exprimandu-si disponibilitatea de a rezolva situatia privind doborarea avionului rusesc care opera pe frontul din Siria. In mesajul sau, seful statului turc a oferit condoleante familiei militarului decedat in incident si a spus: 'Imi pare rau'", a anuntat Peskov, citat de agentia TASS.

Reprezentantul Kremlinului sustine ca Recep Erdogan a adaugat in mesaj si faptul ca o investigatie este in curs, aceasta fiind indreptata impotriva cetatenilor turci care pot fi asociati cu moartea pilotului rus (unul dintre cei doi care s-au catapultat, dar care a fost ucis la sol de rebeli - n.red.).

Incidentul care s-a petrecut in urma cu mai bine de 7 luni a inghetat schimburile comerciale si relatiile diplomatice dintre cele doua state, ambele tabere avand de suferit.

Vladimir Putin a cerut in repetate randuri ca oficialii de la Ankara sa isi ceara scuze pentru doborarea avionului militar, dar pana acum acest lucru parea improbabil.

#relatii Rusia Turcia, #Recep Erdogan, #vladimir putin, #avion doborat Turcia , #Presedintele Rusiei