Ponta se intalneste cu Isarescu pentru scrisoarea de intentie catre FMI

Luni, 07 Mai 2012, ora 21:03
1361 citiri
Ponta se intalneste cu Isarescu pentru scrisoarea de intentie catre FMI

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, marti, se va intalni cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pentru a discuta cu acesta despre scrisoarea de intentie care trebuie trimisa Fondului Monetar International (FMI), inainte ca documentul sa fie aprobat de Guvern.

Intalnirea cu guvernatorrul Mugur Isarescu a fost programata la sediul Bancii Nationale a Romaniei, la ora 13. Prima sedinta a noului Guvern ar urma sa inceapa la ora 15.00.

Negocierile cu FMI s-au incheiat cu succes sambata seara, dupa doua zile de discutii la BNR, partea romana si delegatia institutiei internationale stabilind termenii noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv.

Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala.

Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#victor ponta, #mugur isarescu, #premierul desemnat, #guvernatorul bnr, #scrisoare intentie fmi , #USL