Ponta: Chitoiu si Voinea sa gaseasca solutii pentru reducerea CAS

Vineri, 30 August 2013, ora 14:50
1659 citiri
Ponta: Chitoiu si Voinea sa gaseasca solutii pentru reducerea CAS

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, vineri, daca propunerea liberalilor de reducerea a CAS cu 3% e fezabila, el precizand ca diminuarea contributiilor reprezinta unul dintre obiectivele principale ale USL si ca ministrii Chitoiu si Voinea trebuie sa gaseasca solutii pentru aplicarea masurii.

"Este unul din obiectivele principale ale guvernarii USL - reducerea contributiilor si a taxarii muncii. Si evident ca ministrul de Finante, domnul Chitoiu, ministrul Bugetului, domnul Voinea, trebuie sa lucreze si sa gaseasca solutiile in bugetul pe anul viitor pentru a aplica aceasta promisiune a noastra, asa cum de fapt am aplicat toate celelate promisiuni, si cele referitoare la pensii si salarii, si cele referitoare la TVA la paine sau la drepturile taiate ilegal militarilor", a spus Ponta.

"Este o promisiune a USL, este un obiectiv bun pentru Romania sa reducem taxarea muncii si asta trebuie sa incercam sa facem in 2014", a spus Ponta.

Vicepremierul Daniel Chitoiu a anuntat, joi, dupa sedinta BPN al PNL, ca a primit mandatul acestui for pentru trei masuri de politica fiscal-bugetara care sa fie sustinute la elaborarea bugetului pe 2014, prima dintre acestea fiind reducerea cotelor de contributie sociala cu 3%.

Potrivit lui Chitoiu, constructia bugetara pe anul 2014 nu permite o reducere mai mare de 3% a contributiilor sociale.

In prezent, contributiile pentru pensie (CAS) sunt de 20,8% din salariul brut la angajator si de 10,5% la angajat.

Daniel Chitoiu a precizat ca reducerea CAS ar presupune in prima instanta o influenta negativa asupra bugetului de stat, dar se mizeaza pe o reducere a evaziunii fiscale si o conformare a contribuabililor.

#reducere CAS Ponta, #contributie asigurari sociale firme, #buget Romania 2014 , #USL