Ponta: Vom lupta pentru drepturile celor cu credite la banci

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 23:40
1412 citiri
Ponta: Vom lupta pentru drepturile celor cu credite la banci

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca PSD va sustine in Camera Deputatilor drepturile persoanelor care au credite la banci, prin modificarea Ordonantei 50 si a catalogat drept "lasitate" acceptarea de catre Guvern a tuturor conditiilor FMI, pentru a da apoi vina tot pe acestia. 

"Decizia noastra vizavi de ordonanta 50 e foarte clara, vom lupta in comisii si in plen pentru drepturile celor care au credite la banci. Este un gest de lasitate si de iresponsabilitate politica sa accepti orice fel de cerere din partea Fondului si sa dai vina pe FMI. Deciziile in Romania le iau Basescu si Boc, iar ei trebuie sa raspunda", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a reitat faptul ca PSD intelege necesitatea acordului cu FMI, dar nu intelege "masurile gresite, aberante, adoptate de Guvern si puse pe spinarea FMI".

"FMI poate sa ceara orice vrea. Responsabilitatea in fata romanilor si singurii care iau decizii sunt guvernantii. Faptul ca Basescu se baga tot timpul in aceste discutii este anormal, dar ceea ce e anormal a devenit aproape normal", a conchis liderul PSD.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca prin OUG 50/2010 trebuie atinse doua obiective, respectiv imbunatatirea protectiei consumatorului in sectorul bancar si siguranta stabilitatii sistemului bancar.

"Vreau sa pastram un echilibru intre imbunatatirea necesara consumatorului in sectorul bancar pe de o parte, iar pe de alta parte vrem sa ne asiguram ca nu exista ceva care pericliteaza stabilitatea financiara. Sunt doua obiective. Le-am discutat cu Guvernul si Parlamentul si sunt optimist ca vom gasi o solutie care sa respecte amblele obiective. Vreau sa ne asiguram ca am respectat acest eclilibru in ce priveste continuarea programului", a declarat Jeffrey Franks.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008. Prevederile actului normativ se aplica atat contractelor de credit noi, cat si celor aflate in derulare. Senatorul PDL Iulian Urban a declarat de mai multe ori ca amendamentele PSD la OUG 50 apara bancile, nu cetatenii.

#victor ponta, #PSD, #OUG 50, #FMI , #stiri Victor Ponta