Ponta: Romania isi face un brand apreciat pe plan international privind produsele bio

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 14:54
1488 citiri
Ponta: Romania isi face un brand apreciat pe plan international privind produsele bio

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca Romania incepe sa isi faca un brand extrem de apreciat pe plan international in privinta produselor bio.

"A fost un an agricol bun si datorita conditiilor meteo foarte bune, dar si datorita faptului ca anul trecut, la propunerea ministrului Agriculturii, am venit din timp cu subventiile. La fel se intampla si anul acesta. In mod sigur producatorii, fermierii au deja banii necesari pentru a incepe lucrarile inca din acest an. Cred ca este o mare oportunitate pentru Romania de a avea stabilitate in productia agricola. Sustin in mod special o nisa, care insa s-a dezvoltat extrem de mult, cea a produselor bio.

Cred ca aici Romania, incet-incet, isi face un brand extrem de apreciat pe plan international. Vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea acestui domeniu in care Romania are un potential extraordinar", a declarat miercuri Ponta, prezent la expozitia internationala Indagra.

El a marturisit ca a discutat cu ministrul Agriculturii despre posibilitatea dublarii suprafetelor cultivate cu produse bio, care in prezent ajung la 400 de mii de hectare.

"Sprijinul pentru producatorii nostri nationali il acordam de fiecare data. M-am bucurat foarte mult sa vad primele statistici legate de reducerea TVA la paine, reducerea pretului si la faina, si la produse de panificatie. Cred ca deocamdata proiectul este un succes", a mai spus seful Executivului.

Ponta a amintit si de existenta catorva "succese importante", cum ar fi deschiderea pietei Chinei pentru productia romaneasca de carne de porc si de bovine.

Premierul Victor Ponta si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au vizitat miercuri expozitia internationala Indagra din Bucuresti. Cei doi demnitari au vizitat mai multe standuri, inclusiv unele cu produse bio, unde seful Executivului s-a intalnit si cu sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu.

De asemenea, Victor Ponta, Daniel Constantin si ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, au taiat o panglica inaugurala, menita sa marcheze o colaborare cu un hypermarket din Franta privind expunerea unei game de produse eco romanesti in magazinele din Romania ale companiei franceze.

#produse bio Romania, #brand produse ecologice Romania, #Ponta culturi bio Romania , #stiri Victor Ponta