Ponta: Romania a inregistrat o crestere economica pe primul trimestru, in special in industrie

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 17:45
1553 citiri
Ponta: Romania a inregistrat o crestere economica pe primul trimestru, in special in industrie

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern, ca Romania inregistreaza o crestere economica pe primul trimestru, in special in industrie, si incasari mai mari la buget decat anul trecut.

"Ministrul de Finante si ministrul Bugetului sunt acum in vizita anuala la institutiile financiare internationale. (...) Cei doi ministri discuta despre faptul ca si primul trimestru certifica un nivel de crestere economica, o crestere in industrie in special, care ne da voie sa fim optimisti si pentru 2014, incasari mai mari decat in 2013, dar mai mici decat planul, dar si cheltuieli mai mici, insa esential este sa ne atingem obiectivele pentru acest an si anume aplicarea sistemului privind suportarea de catre Guvern a jumatate din costurile salariale pentru cei care creeaza locuri de munca noi, avem impreuna cu domnul Jianu programul de minimis de evaluat si de implementat, scutirea de impozit a investirii profitului si un vot politic foarte clar in Parlament din partea tuturor grupurilor parlamentare pentru negocierea de la inceputul lunii iunie cu scaderea CAS", a afirmat prim ministrul.

Totodata seful Executivului a atras atentia ministerelor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene ca rata de absorbtie de 35% de anul trecut nu este suficienta.

"35% tot nu este suficient. Vreau sa adresez un mesaj si avertisment catre cei care aveti autoritati de management-transporturi, mediu, POSDRU-sa mergem in acelasi ritm, in asa fel incat sa pastram acel ritm care ne-a adus pe primul loc in Europa la nivelul cresterii absorbtiei fondurilor europene. Acordul de Parteneriat a fost trimis la Bruxelles si o sa vreau sa va rog imediat ce primim observatii, cum primesc de altfel toate tarile, sa fiti receptivi si sa pregatim un acord care sa ne permita 2014-2020 sa putem cheltuim mult mai repede si mai bine banii europeni pe care ii avem la dispozitie", a precizat Ponta.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#crestere economica romania, #industrie Romania, #victor ponta , #Guvern