Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Guvernul asigura banii pentru investitiile Metrorex

Ponta: Guvernul asigura banii pentru investitiile Metrorex


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Guvernul va asigura toti banii necesari investitiilor in lucru la metrou, in momentul preluarii acestuia de catre municipalitatea bucuresteana.

"Guvernul asigura toti banii necesari pentru asigurarea investitiile in lucru, in desfasurare, inclusiv tronsonul 5 si linia de metrou pentru Aeroportul Otopeni. Nu punem in brate primariei metroul si ne derobam de investitie (...) Se da cu bani metroul, nu se da fara bani pentru investitii, iar subventia, intr-un termen de 10-15 ani, vom incerca, intr-un mod sustenabil, sa o reducem", a declarat Ponta.

Potrivit premierului, la inceputul anului viitor, trebuie finalizat, in baza Legii descentralizarii, protocolul de predare-primire a metroului, de la Ministerul Transporturilor la Primaria Capitalei.

"La inceputul anului viitor, trebuie sa finalizam, in baza Legii descentralizarii, care sper sa iasa de la Curtea Constitutionala pana in 10 ianaurie. In baza acelei legi, vom face protocolul de predare-primire de la Ministerul Transporturilor la Primaria Capitalei a metroului", a spus Victor Ponta, care a precizat ca in toate capitalele europene metroul apartine municipalitatii, si nu guvernului, si ca in Bucuresti este vorba, in prezent, de o "anomalie", care va fi indreptata.

In acelasi context, Ponta a apreciat ca Metrorex va trece total in subordinea Capitalei pana la mijlocul anului viitor.

Premierul a facut referire si la fuziunea dintre RADET si ELCEN, aratand ca au fost adoptate documentele legale, au fost pornite procedurile si exista acordul partenerilor internationali, insa este vorba despre proceduri care dureaza "destul de mult".

"Dupa cum stiti foarte bine, sunt adoptate documentele legale, sunt pornite procedurile, exista acordul partenerilor internationali, respectiv Comisia Europeana, Fondul Monetar International, insa e vorba de proceduri care dureaza destul de mult si proceduri pe care si primarul general si eu le tot acceleram", a aratat Victor Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1080 ori