Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Aplicarea Tratatului fiscal la 1 ianuarie 2013, compromisa

Vosganian: Aplicarea Tratatului fiscal la 1 ianuarie 2013, compromisa


Senatorul liberal Varujan Vosganian sustine ca aplicarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare la 1 ianuarie 2013 este "compromisa", daca gradul de absorbtie a fondurilor nu creste la peste 50%.

"Daca nu sporim gradul de absorbtie la peste 50% noi nu putem ratifica si aplica Tratatul de stabilitate pentru Romania, pentru ca Tratatul de stabilitate este legat de PIB-ul potential si nu putem majora PIB-ul potential fara contributia fondurilor europene. (...)

Daca Guvernul Romaniei asuma o anumita politica salariala pe termen mediu ea trebuie incadrata in politica bugetara. Nu poti asuma in acest moment masuri de politica fiscal-bugetara care sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2013 fara sa le incadrezi in prevederile Tratatului de stabilitate. Obiectivul aplicarii Tratatului de stabilitate de la 1 ianuarie 2013 este deja compromis", a afirmat Vosganian, intr-o conferinta de presa.

El a sustinut ca in cazul in care Executivul nu poate accelera absorbtia fondurilor europene trebuie sa-si asume faptul ca semnarea Tratatului fiscal a fost "exclusiv un gest de politica externa, fara nicio rezonanta in politica interna a Romaniei".

Vosganian a precizat ca este surprinzator ca Guvernul nu foloseste pentru cofinantari banii de la BEI atrasi in 2008.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 942 ori