Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vreme a semnat un contract de finantare pentru dezvoltarea serviciilor publice electronice

Vreme a semnat un contract de finantare pentru dezvoltarea serviciilor publice electronice

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a semnat marti contractul de finantare prin fonduri structurale a proiectului "Dezvoltarea serviciilor electronice catre cetateni si mediul de afaceri din judetul Tulcea"., in valoare de peste 6,8 milioane lei, informeaza NewsIn.

"Scopul acestui proiect este acela de a dezvolta si creste eficienta serviciilor publice adresate cetatenilor si mediului de afaceri din judet. Astfel, va fi implementat un sistem informatic integrat de management al fluxurilor interne si al resurselor, sistem prin care autoritatilor locale vor face faza eficient cerintelor cetatenilor si mediului de afaceri", se arata intr-un comnunicat transmis miercuri de MCSI.

Proiectul are o valoare totala de 6.818.978 lei, valoarea totala eligibila fiind 5.499.176 lei, dintre care 5.389.192 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.


Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.


Potrivit MCSI, sistemul informatic integrat va asigura, printre altele, accesul rapid si eficient al cetatenilor la serviciile electronice online ale administratiei publice locale, prin utilizarea facilitatilor oferite de portal sau de call-center, furnizarea informatiilor si serviciilor prin mijloace electronice concomitent cu procedurile traditionale, urmand ca ponderea serviciilor electronice sa creasca accelerat in primii trei ani de functionare a sistemului, promovarea utilizarii Internetului si a tehnologiilor de call-center in cadrul institutiilor publice locale, cresterea gradului de transparenta a modului de utilizare si de administrare a fondurilor publice sau reducerea cheltuielilor publice, combaterea birocratiei si a coruptiei la nivelul autoritatilor locale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 901 ori