Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Comunicatiilor s-a intalnit cu presedintele Microsoft, Europa Centrala si de Est

Ministrul Comunicatiilor s-a intalnit cu presedintele Microsoft, Europa Centrala si de Est

Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a avut o intrevedere cu presedintele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, Don Grantham, cu care a discutat despre posibilitatea implementarii cloud computing-ului la nivelul administratiei publice din Romania, conform NewsIn.

"La nivel national, mediul si cadrul de implementare a tehnologiei de cloud computing sunt foarte bine conturate, iar succesul implementarii tehnologiei va fi dat si de existenta unei infrastructuri de comunicatii electronice performante", a precizat Valerian Vreme.

Cu aceasta ocazie, ministrul roman al Comunicatiilor l-a informat pe presedintele Microsoft cu privire la proiectele majore ale ministerului, printre care facturarea electronica, arhivarea electronica si managementul identitatii electronice, potrivit unui comunicat emis marti de minister.


Totodata, Vreme a prezentat si oportunitatile oferite de noul cadru legislativ din Romania, in special cele referitoare la Parteneriatul Public Privat. In acest sens, ministrul Valerian Vreme a solicitat reprezentantilor Microsoft analizarea acestor oportunitati si eventual, inaintarea unor propuneri de proiecte.


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1211 ori