Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Austria va promova potentialul Romaniei in IT&C

Austria va promova potentialul Romaniei in IT&C

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit, la sediul ministerului, cu noul Ambasador al Austriei in Romania, dr. Michael Schwarzinger, iar ambasadorul a declarat ca tara sa va promova, din 2011, potentialul Romaniei in IT&C, printr-o serie de evenimente, potrivit Newsin. 

"Ambasadorul a subliniat faptul ca vor urma, incepand cu anul 2011, o serie de evenimente prin care potentialul Romaniei pe domeniul IT&C va fi promovat in tara sa.

Totodata, companiile austriece de IT&C care isi vor indrepta atentia catre piata romaneasca vor putea prezenta solutiile de informatizare implementate cu succes in Austria", potrivit unui comunicat emis marti de ministerul roman.

Ambasadorul Austriei in Romania a oferit detalii si despre portalul help.gv.at, lansat in 1997, prin intermediul caruia cetatenii utilizeaza online procedurile administrative.

Michael Schwarzinger a adaugat ca au fost amenajate birouri unde cetatenilor li se explica pasii de utilizare si unde se pot familiariza cu acest portal, mai informeaza comunicatul.

Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) spun ca aceasta vizita de prezentare a fost solicitata de catre partea austriaca, in urma bunelor relatii dintre cele doua tari, precum si datorita Acordului de cooperare semnat anul acesta intre Romania si Austria.

"Speram intr-o buna colaborare in ceea ce priveste promovarea firmelor romanesti de software in Austria. La ora actuala, multe companii straine din sectorul TIC si-au dezvoltat capacitati in Romania, datorita faptului ca in tara noastra exista o foarte buna resursa umana pe acest domeniu", a precizat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori
Citeste mai multe desprevalerian vreme pontential romania it&c