Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Comunicatiilor: 2012 va fi anul absorbtiei de fonduri europene

Ministrul Comunicatiilor: 2012 va fi anul absorbtiei de fonduri europene


Anul 2012 va fi anul implementarii si absorbtiei de fonduri europene, respectiv a unei sume de circa 200 milioane euro, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, intr-o conferinta de bilant.

"Am deschis in 2011 cinci operatiuni de finantare, ultima fiind deschisa in 20 decembrie pentru dezvoltarea sistemelor de comunicatii electronice. In 2011 au fost semnate un numar total de 240 de contracte de finantare in valoare de 514,5 milioane lei. Consider ca pe partea de fonduri europene ne-am facut treaba, iar anul 2012 va fi unul pentru implementare si o absorbtie de peste 200 milioane de euro", a precizat Vreme.

Acesta a mentionat apelurile deschise in 2011, aici fiind vorba de sprijinirea accesului la Internet si la servicii conexe pentru circa 2500 de IMM-uri si ONG-uri, dar si despre proiectele depuse in cadrul apelului privind conectarea unitatilor scolare la Internet.

"Pana la finele lui 2012 toate scolile din Romania vor fi conectate la Internet prin conexiuni broadband", a subliniat seful MCSI.

Nu in ultimul rand ministrul Comunicatiilor a mentionat si operatiunea de finantare in privinta implementarii solutiilor de e-sanatate la nivel central si local, unde au fost depuse 180 de proiecte pentru informatizarea spitalelor din municipii si orase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1201 ori