Vezi de ce NATO foloseste Twitter si Facebook

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 21:22
1503 citiri
Vezi de ce NATO foloseste Twitter si Facebook

Twitter si Facebook sunt folosite ca surse de informatii din Libia pentru NATO, potrivit Mediafax. Avioane militare au fost trimise de catre NATO in Libia in urma unor mesale transmise pe Twitter.

Twitter si Facebook fac parte din numeroasele surse utilizate de serviciile de informatii ale NATO pentru a stabili tintele campaniei aeriene impotriva fortelor regimului libian, a precizat oficialul.

"Luam informatii din toate sursele posibile", a explicat locotenent-colonelul Mike Bracken, purtatorul de cuvant al misiunii Unified Protector, condusa de NATO.

"Primim informatii din surse accesibile pe Internet, urmarim Twitter", a adaugat el.

Un alt oficial al NATO a explicat ca libienii scriu pe Twitter din orasele rebele Misrata si Ajdabiya si din capitala Tripoli, furnizand informatii atat despre miscarea trupelor si tancurilor, cat si despre deplasarea refugiatilor.

"Twitter este o sursa geniala", a exclamat acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

El a subliniat totusi ca toate aceste informatii aparute pe retelele de socializare sunt verificate din surse fiabile, cum ar fi imaginile din satelit, inainte ca un avion de vanatoare sa fie ridicat in aer.

"Aceste informatii nu sunt considerate fiabile ele singure, dar ne atrag atentia asupra problemelor care apar sau asupra amenitarilor ce pot fi verificate ulterior cu celelalte mijloace ale noastre mai sofisticate", precizeaza oficialul.

Mandatul ONU care autorizeaza NATO sa intervina in Libia interzicerea trimiterea trupelor la sol, ceea ce obliga Alianta Nord-Atlantica sa foloseasca alte surse de informare. 

#twitter, #facebook, #nato, #internet, #libia , #stiri Twitter