Un romancier englez a publicat o nuvela pe Twitter, in sapte zile

Joi, 31 Iulie 2014, ora 13:56
1234 citiri
Un romancier englez a publicat o nuvela pe Twitter, in sapte zile

Romancierul englez David Mitchell a publicat o nuvela in 280 de mesaje pe platforma online Twitter, intr-o perioada de sapte zile.

In cifre, aceasta nuvela a insemnat 40 de mesaje publicate pe zi, pentru 15.300 de abonati la contul sau, informeaza lefigaro.fr. Un mesaj pe Twitter permite folosirea a maximum 140 de caractere.

In aceasta nuvela este vorba despre un barbat tanar care descopera efectele valiumului si penduleaza intre medicamente si halucinatii - o intriga situata "intre fabulos si realism" pe care autorul a vrut s-o faca sa corespunda cu forma narativa ordonata pe Twitter.

"Sa citesti o serie de mesaje pe Twitter este ca si cum ai privi printr-o fereastra ingusta intr-un tren aflat in miscare, intr-un peisaj plin de tuneluri si benzi de lumina si de obscuritate. Fiecare mesaj il sterge pe cel caruia ii succede", a declarat autorul intr-un interviu pentru The Guardian.

El compara acest nou mod de scriitura cu o "camasa textuala diabolica".

Romancierul englez este un iubitor al experimentelor literare si chiar se compara cu un scamator. David Mitchell a devenit cunoscut datorita cartii sale adaptate pentru marele ecran "Atlasul norilor/ Cloud Atlas", in film jucand Tom Hanks si Halle Berry. Urmatorul sau roman, "The Bone Clocks", va fi lansat in mai putin de o luna.

#nuvela Twitter, #David Mitchell Twitter , #stiri Twitter