Un pusti de 17 ani viruseaza reteaua Twitter

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 13:03
1789 citiri

Site-ul de mini-bloguri, Twitter, a anuntat ca a fost atacat de un vierme informatic la sfarsitul saptamanii, care ar fi fost creat de un tanar din New York, in varsta de 17 ani, dar fara consecinte grave, potrivit presei de specialitate. 

Viermele nu a provocat nici o paguba, a precizat fondatorul Twitter, Biz Stone, intr-un mesaj publicat pe blogul companiei cu sediul in San Francisco.

"Va rog sa remarcati ca nici o parola, numar de telefon sau alta informatie nu au fost compromise in urma acestui atac", a precizat acesta.

Potrivit site-ului CNET, specializat in tehnologii noi, viermele ar fi fost opera unui tanar din New York, in varsta de 17 ani. Viermii sunt programe informatice capabile sa se multiplice pe site-uri sau pe calculatoare.

"Am identificat si suprimat circa 10.000 de mesaje care ar fi continuat difuzarea viermelui", a explicat Stone, adaugand ca este vorba despre un atac similar cu cel care a vizat recent site-ul de socializare MySpace, victima a viermelui Samy.

"Vom proceda la o trecere completa in revista a activitatilor de la sfarsitul saptamanii (...) si vor fi luate masuri preventive", a declarat Stone.

Untilizat de peste sase milioane de persoane, Twitter, care permite utilizatorilor sa trimita gratuit mesaje scurte (nu mai mult de 140 de caractere), s-a bucurat de o mare popularitate, din 2006. 

 

#site, #twitter, #vierme, #virus , #stiri Twitter