Romania ar putea exporta mai multa energie catre Bulgaria

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 13:57
1131 citiri
Romania ar putea exporta mai multa energie catre Bulgaria

Romania ar putea exporta mai multa electricitate catre Bulgaria, ca urmare a conectarii Turciei in luna septembrie la reteaua electrica europeana, a declarat, marti, directorul general al companiei Transelectrica (TEL), Adrian Baicusi, transmite Mediafax.

"In urmatoarea perioada schimburile cu vecinii se vor intensifica, pentru ca Turcia a intrat in zona de sincronizatre cu UCTE si vor importa mai multa energie din Bulgaria. Probail vom exporta mai mult catre Bulgaria", a afirmat Baicusi, prezent la un seminar pe teme de energie.

El a aratat ca sectorul privat de productie a energie va deveni tot mai important, comparativ cu unitatile de stat, pe masura ce vor fi finalizate mai multe proiecte care vizeaza termocentrale si unitati eoliene.

"In viitor vom avea schimbari notabile in zona de productie, cu termocentrala de la Brazi a OMV Petrom, cu eoliene. Vom vedea, incet-incet, cum sectorul privat va deveni din ce in ce mai important", a spus Baicusi.

In acelasi timp, producatorii romani ar putea fi concurati de cei din state est-europene, precum Ucraina, care au preturi de vanzare mai mici.

"Avem presiune din Est, unde se produce energie ieftina si companiile de acolo fac presiuni mari sa intre in zona europeana. Deci, este presiune pentru producatorii romani", a mai spus Baicusi.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#romania, #export, #bulgaria, #retea, #electrica , #stiri Transelectrica