Potentialul eolian al Romaniei, exploatat de straini

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 10:54
1498 citiri
Potentialul eolian al Romaniei, exploatat de straini

Companiile E.ON, Continental Wind Partners sau CEZ sunt doar cateva exemple de investitori straini interesati de dezvoltarea unor proiecte eoliene in Romania.

Astfel, cehii de la CEZ vor investi 1,1 miliarde de euro pentru ridicarea unui parc de 600 MW in doua localitati dobrogene, Fantanele si Cogealac, scrie Ziarul Financiar.

Compania germana E.ON
va continua investitiile in zona Moldovei, unde vrea sa dezvolta un proiect eolian de circa 150 MW. De altfel, E.ON este prezenta in aceasta zona unde furnizeaza si distribuie energie electrica si gaze.

Si partenerii locali Continental Wind Partners vor sa investeasca in Romania, in special in Galati, unde si-au propus sa dezvolte proiecte eoliene cu o capacitate de 470 MW. Continental Wind Partners a vandut in 2008 un proiect de 600 MW in Dobrogea catre cehii de la CEZ.

Primul oras afla pe lista investitorilor in domeniul energiei eoliene este Galati, unde s-ar putea realiza aproximativ 11 proiecte. Galatiul este urmat de Vaslui, cu 10 proiecte eoliene si de Vrancea, cu 7 astfel de proiecte, precizeaza datele Transelectrica.

Cele mai multe proiecte s-au anuntat in Tulcea si in Constanta, unde au fost inregistrate aproximativ 75 de posibile proiecte, potrivit Transelectrica.

#continental, #energie, #eolian, #eon, #investitii, #parteners, #proiect, #wind , #stiri Transelectrica