Guvernul trebuie sa reduca masiv aparatul de stat

Joi, 30 Iulie 2009, ora 14:44
984 citiri
Guvernul trebuie sa reduca masiv aparatul de stat

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui "mare numar" de functionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el mentionand, in acest context, un procent de 20% si precizand ca Guvernul trebuie sa se grabeasca in acest sens.

 

El a spus ca aparatul de stat este "mult supradimensionat", foarte multi angajati fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat. Basescu a spus ca nu intelege de ce Guvernul tergiverseaza diminuarea "aparatului de stat exagerat de mare", precizeaza Mediafax.

El a mentionat ca diminuarea "aparatului de stat exagerat de mare" inseamna "trimiterea in somaj a unui mare numar din functionarii de la stat, care sunt inutili".

Presedintele a spus ca aceasta masura trebuie luata cat mai curand, fara negocieri, pentru ca situatia actuala este "bugetofaga".

El a mentionat ca il admira pe premier pentru ca incearca sa rezolve problema prin negociere, dar a mentionat ca aceste discutii nu mai sunt o solutie.

Basescu a precizat ca ar putea fi vorba de 20% din acesti angajati, precizand ca e convins ca multi "filozofi" vor ataca masura la televiziuni.

 

#angajati, #basescu, #functionari, #somaj , #stiri Traian Basescu