Basescu: Managerii privati, platiti cu oricat daca isi fac treaba

Luni, 09 Mai 2011, ora 23:34
1858 citiri
Basescu: Managerii privati, platiti cu oricat daca isi fac treaba

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la TVR, ca managerii independenti pentru regii nu trebuie neaparat sa fie straini, ci doar sa fie privati, si pot fi platiti "cu orice suma" atata timp cat isi fac treaba si rezolva problema arieratelor, potrivit NewsIn.

"Nu spune nimeni ca trebuie neaparat manageri straini", a spus Basescu, referitor la discutiile aparute in presa in ultimele zile, insa a dat ca exemplu de succes ApaNova, unde managerul este strain. "Dupa ce s-a privatizat managementul nu a mai trebuit subventie", a explica presedintele.

Intrebat insa daca astfel de manageri vor veni pentru salarii de 1000 de euro, Basescu a explicat ca la aceste regii se vor incheia contracte, care pot fi facute pe orice suma.

"Hai sa spunem, cat sa dai unui manager bun, nu zic strain sau roman, pentru Compania Nationala a Huilei, unde avem arierate de 4,5 miliarde, deci mai mult de un miliard de euro?

Pe omul acesta poti sa-l platesti cu orice suma, numai sa vina sa faca un management corect. Nu banii pentru manageri sunt problema, ci sa gasesti managerul potrivit si depolitizat", a spus Basescu.

"Asa am convenit, asa trebuie sa facem, pentru ca altfel ne facem de ras. Eu ies din chesiunea asta pe care o politizam prea mult. (Guvernul - n.r.) trebuie sa inteleaga ca aceste regii au arierate de 12,5 mld. de lei, 3 mld. de euro", a subliniat Basescu necesitatea unui management privat.

#companii de stat, #management companii de stat, #management privat, #manageri, #manageri privati, #manageri straini, #traian basescu , #stiri Traian Basescu