Basescu: in Romania, fiscalitatea nu este excesiva

Joi, 05 August 2010, ora 10:00
1513 citiri
Basescu: in Romania, fiscalitatea nu este excesiva

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara la TVR ca Romania este departe de a fi o tara cu fiscalitate excesiva, precizand ca tara noastra se situeaza la acest capitol "mult sub media Uniunii Europene", precizeaza Mediafax.

La intrebarea privind banii imprumutati de la FMI si returnarea acestor datorii in conditiile in care Romania nu are o economie reala, iar numarul agentilor economici scade permanent din cauza fiscalitatii excesive, Basescu a replicat:

"Un raspuns extrem de categoric si cert este ca Romania este departe de a fi o tara cu fiscalitate excesiva. Sigur, avem o fiscalitate destul de mare pe forta de munca. Fiscalitate care a inceput sa fie diminuata cu cate doua procente in fiecare an, dar fiscalitatea, in general in Romania, se situeaza mult sub media UE. Repet, vorbesc pe cifre".

El a mai spus la TVR ca este convins ca ministrul de Finante ar fi mult mai competent decat el pe o astfel de discutie.

"Sunt convins ca atunci cand vine ministrul de Finante o sa fie mult mai competent decat mine. Eu va spun, in general, fiscalitatea din Romania este sub media UE", a conchis Traian Basescu.

#basescu, #fiscalitate, #excesiva, #romania , #stiri Traian Basescu