Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: In privinta exploatarii aurului, avem cea mai mare redeventa din Europa

Basescu: In privinta exploatarii aurului, avem cea mai mare redeventa din Europa

Traian Basescu le-a spus duminica tinerilor pedelisti ca in privinta exploatarii aurului avem, printr-un procent de 4%, cea mai mare redeventa din Europa

"Redeventele trebuiesc marite, spre exemplu la aur 4% va pot spune ca avem cea mai mare redeventa, cea mai mare redeventa din Europa. Sarea trebuie continuat sa fie exploatata, deocamdata se exploateaza rentabil asa cum este nu avem nevoie de alte tehnologii.

Categoric da, trebuiesc marite redeventele, trebuie sa incercam ca prin exploatarea resurselor naturale sa marim competitivitatea Romaniei si din resursele exploatate, in masura in care putem, trebuie sa tragem maxim de foloase", le-a spus Basescu tinerilor pedelisti.

In acest context, el a afirmat ca s-a opus privatizarii regiei sarii. "La o exploare de sare s-a pus problema privatizarii regiei sarii, eu m-am opus, guvernul s-a opus, a ramas sarea in exploatarea noastra", a completat el in contextul unei eficiente crescute a exploatarii sarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1226 ori