Basescu: In 2011 ne concentram pe cooperare energetica si comerciala cu statele din Orientul Mijlociu

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 15:46
942 citiri
Basescu: In 2011 ne concentram pe cooperare energetica si comerciala cu statele din Orientul Mijlociu

Pesedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Romania se va concentra in 2011 pe cooperarea economica, energetica si comerciala cu statele din Orientul Mijlociu, atat cu Israelul, cat si cu partenerii traditionali arabi, fiind interesata si de accesarea resurselor naturale din aceasta regiune, anunta Mediafax.

"O evolutie imbucuratoare in 2010 a fost continuarea diversificarii si dezvoltarii relatiilor noastre cu statele din Orientul Mijlociu , atat cu Israelul, partenerul nostru apropiat, cat si cu statele arabe parteneri ai nostri traditionali.

Vom urma aceeasi linie si in 2011, concentrandu-ne pe cooperarea economica, energetica si comerciala. Suntem interesati atat de accesarea resurselor naturale din aceasta regiune, cat si de promovarea si implementarea unor proiecte economice majore", a declarat Traian Basescu, la intalnirea cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

El a adaugat ca o oportunitate in acest sens va fi forumul economic Romania-Statele Golfului, programat pentru luna martie.

"Suntem preocupati, in cel mai inalt grad, de securitatea acestei regiuni, datorita atat implicatiilor la nivel global, cat si prezentei relativ numeroase a cetatenilor romani. Din acest motiv, vom continua sa sprijinim eforturile de rezolvare a dosarelor sensibile ale zonei, in special procesul de pace din Orientul Mijlociu", a mentionat seful statului.

#cooperare energetica, #comerciala, #statele, #Orientul Mijlociu, #basescu , #stiri Traian Basescu