Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu a promulgat Legile austeritatii

Basescu a promulgat Legile austeritatii

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legile austeritatii in variantele primite de la Parlament, dupa ce acestea au fost puse in acord cu decizia Curtii Constitutionale, informeaza Mediafax. 

Presedintia informeaza ca seful statului a promulgat, marti, Legile privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Raportul comisiilor juridice intocmit dupa reexaminarea legii echilibrului bugetar in acord cu decizia CC, prin care se elimina articolul referitor la reducerea pensiilor cu 15%, a fost votat, marti, de plenul Parlamentului, cu 321 voturi "pentru" si 2 "impotriva".


Adoptarea raportului comisiilor juridice pentru punerea in acord cu decizia CC a Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar s-a facut fara interventii politice, in numai cateva minute.


Prin votul Parlamentului, au fost eliminate din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar dispozitiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si a indemnizatiei de insotitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum si cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstitutionale.


De asemenea, senatorii si deputatii au aprobat, in sedinta comuna, raportul la legea recalcularii pensiilor, din care CC a declarat neconstitutionala prevederea referitoare la pensiile magistratilor.


Plenul reunit a adoptat, cu 323 voturi "pentru", 24 "impotriva" si 3 abtineri, raportul comisiilor juridice, prin care se elimina din legea privind unele masuri in domeniul pensiilor, asumata de Guvern in Parlament, articolul privind recalcularea pensiilor magistratilor, declarat neconstitutional, vinerea trecuta, de Curtea Constitutionala.


Prin votul parlamentarilor, din legea privind unele masuri in domeniul pensiilor se elimina litera c) din articolul 1 si se pune textul de lege in acord cu decizia CC. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1271 ori
Citeste mai multe desprebasescu legi austeritate criza pensii