Curtea Constitutionala reia sedinta privind valabilitatea referendumului

Joi, 02 August 2012, ora 11:44
1094 citiri
Curtea Constitutionala reia sedinta privind valabilitatea referendumului

Magistratii Curtii Constitutionale au intrat din nou in sedinta, in cursul diminetii, la ora 9, si urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de joi, in privinta valabilitatii referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu organizat duminica, 29 iulie.

Decizia Curtii Constitutionale era asteptata in cursul zilei de miercuri, insa dupa sapte ore de consultari, s-a anuntat amanarea deciziei.

Magistratii au cerut in cursul serii de miercuri informatii suplimentare de la Ministerul de Interne si de la Institutul National de Statistica, dupa ce informatiile furnizate de Biroul Electoral Central nu au fost suficiente.

Documentele cu rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie, privind demiterea presedintelui, au ajuns miercuri de la Biroul Electoral Central la Curtea Constitutionala. Datele finale ale BEC, privind referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, au aratat ca prezenta la vot a fost de 46,24%, din peste 18 milioane de alegatori inscrisi pe listele electorale.

Rezultatele finale ale referendumului au fost anuntate de Biroul Electoral Central

Peste 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, adica 87,53% din voturile exprimate. Doar 11,15% au votat impotriva demiterii.

https://business24.ro/macroeconomie/economie-politica/rezultatul-referendumului-castigator-pentru-economie-analisti-1516672

Curtea Constitutionala este institutia care se exprima in ceea ce priveste valabilitatea votului, conform legilor in vigoare.

Miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constitutionala, sustinand, intre altele, ca baza legala in care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Se actualizeaza...

#referendum 2012, #referendum Traian Basescu 2012, #Curtea Constitutionala referendum 2012 , #Presedintele Romaniei