Basescu: Revizuirea Constitutiei ar fi nedemocratica fara referendumul din 2009

Joi, 07 Martie 2013, ora 10:38
1242 citiri
Basescu: Revizuirea Constitutiei ar fi nedemocratica fara referendumul din 2009

Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la dezbaterea organizata de Academia Romana pe tema revizuirii Constitutiei, prilej cu care si-a exprimat surprinderea ca aceasta este organizata atat de tarziu dupa referendumul din 2009.

"Nimeni nu poate ignora articolul 1 din Constitutia Romaniei care precizeaza foarte clar ca suveranitatea este a poporului, se exprima in mod direct prin alesi sau in mod direct prin referendum.

Orice plecare de pe alte baze la revizuire este, dupa parerea mea, eronata, nedemocratica si ar situa pe cei care fac gestul revizuirii, fara sa tin cont de actul de suveranitate din decembrie 2009, deasupra vointei poporului. Sunt vorbe mari pe care ne-am obisnuit sa le spunem, ca reprezentam poporul, ca actionam in numele poporului, dar consider ca este timpul sa punem egal intre vorba si fapta", a afirmat Basescu.

Presedintele a adaugat ca si-a mentinut mandatul "numai prin aplicarea Constitutiei", si a subliniat ca "nicio majoritate nu este deasupra legii si deasupra Constitutiei".

"Mi-am mentinut mandatul numai prin aplicarea Constitutiei, altfel de mult nu as mai fi fost presedintele Romaniei.(...) Poti sa ai si o majoritate de 90%, ea trebuie sa ramana in interiorul legii, in interiorul Constitutiei. Orice alta abordare este nedemocratica si pune sub semnul intrebarii existenta statului de drept", a afirmat Basescu.

#Basescu modificare Constitutie, #Basescu declaratii Constitutie, #Basescu explicatii Constititie , #Presedintele Romaniei