Baconschi: Imi doresc sa vad investitii chineze in infrastructura

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 00:06
1639 citiri
Baconschi: Imi doresc sa vad investitii chineze in infrastructura

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, duminica, la o emisiune televizata, ca a propus in CSAT schita unei strategii a relatiilor cu China in secolul XXI, el explicand absenta investitiilor majore in Romania prin lipsa "unui OK politic de la Guvernele anterioare", informeaza Mediafax.

"Avem o relatie diplomatica neintrerupta de 60 de ani, foarte multe schimburi de delegatii. Am propus si in CSAT schita unei strategii de relatii cu China pentru secolul XXI ", a spus Baconschi

El a adaugat ca si-ar dori sa vada investitii chineze in mari proiecte de infrastructura.

"Faptul ca lucram cu precadere alaturi de partenerii nostri europeni nu exclude ca piata romaneasca sa fie deschisa si catre investitii chineze, mai ales ca lucreaza la standarde de cost bune, fac lucruri de calitate si le pot face repede", a spus el.

Intrebat de ce pana acum investitorii chinezi nu au fost prezenti in marile proiecte de infrastructura, ministrul a spus: "N-au reusit sa primeasca un OK politic in Guvernele anterioare, criza ne-a surprins in situatia de a ne reduce deficitul public. 

Nu au spus stop ca atare (Guvernele anterioare, n.red.), dar nu avem o investitie chineza majora pe infrastructura, desi erau niste proiecte care au fost discutate".

"Ne dorim o relatie mult mai substantiala economic cu China", a mai spus el, atragand totodata atentia ca, avand in vedere legislatia UE, nu se pot acorda garantii de stat.

#infrastructura, #investitii chineze, #lucrari in infrastrutura, #relatia romaniei cu china, #relatii cu china , #stiri Teodor Baconschi