Nicolicea: Deputatii UNPR au stiut ca voteaza reducerea TVA

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 17:27
1007 citiri
Nicolicea: Deputatii UNPR au stiut ca voteaza reducerea TVA

Liderul deputatilor UNPR, Eugen Nicolicea, a declarat ca UNPR a votat pentru reducerea TVA, deoarece a vazut o atitudine similara "din partea celorlalti", si pentru ca oricum Uniunea avea un proiect propriu privind returnarea de TVA, relateaza NewsIn.

"Am votat pentru ca am vazut aceasta atitudine din partea celorlalti. Si ca sa va spun cinstit, noi aveam in discutie o propunere legislativa pentru returnarea de TVA (...)

In aceste conditii, chiar m-am gandit ca cineva ne-a luat fata la initiativa noastra cu returnarea de TVA si ca au scazut TVA-ul la 5 la suta si ca acest lucru este sustenabil (...)

Chiar am fost putin intrigrati ca au decis reducerea TVA la 5 la suta, fara sa ia in discutie propunerea noastra cu returnarea", a spus Nicolicea la Realitatea TV.

El crede ca daca pedelistii spun acum ca este o eroare ce au votat, este posibil sa o faca, deoarece si-au dat seama ca nu este sustenabila o asemenea masura.

"Acum, constatand ca respectivii sustin ca a fost o eroare, ar insemna ca e posibil ca acest lucru sa fie nesustenabil, cam cum ni se spunea noua cand discutam de returnarea de TVA", a explicat uneperistul, adaugand ca aceasta problema are "mai multe solutii".

"Nu e o singura solutie retrimiterea la Parlament. Va pun in vedere ca anul trecut, Guvernul PSD-PDL a emis OUG 61/2009, care da posibilitatea ca actele, dupa publicare in Monitorul Oficial, pana la data intrarii in vigoare, sa fie modificate, completate sau abrogate.

Deci nu e obligatoriu ca presedintele s-o retrimita la Parlament.

Dar daca o retrimite la Parlament, grupul nostru se bucura pentru ca are posibilitatea sa puna in discutie propunerea de returnare de TVA, care aduce bani in buzunarul celui care cumpara, adica al pensionarului", a conchis Eugen Nicolicea. 

#nicolicea, # deputati, # unpr, # tva , #TVA