Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele pot fi incluse din oficiu in lista celor care aplica sistemul TVA la incasare

Firmele pot fi incluse din oficiu in lista celor care aplica sistemul TVA la incasare


Toate firmele care aplica sistemul TVA la incasare sunt inscrise intr-un registru public, afisat pe site-ul Fiscului. Contribuabilii care nu depun formularele necesare pentru inscrierea in acest Registru, desi trebuie sa aplice noul sistem de TVA, vor fi inregistrate din oficiu, ANAF publicand miercuri procedura aplicabila in aceste cazuri.

Sistemul TVA la incasare a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toti contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care au realizat o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei in anul precedent, dar si pentru cei care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul acestui an.

Potrivit Codului fiscal, toti contribuabilii care aplica noul sistem de TVA vor fi inclusi in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, un document intocmit de ANAF si afisat pe pagina de internet a institutiei.

Citeste mai multe despre Firmele pot fi incluse din oficiu in lista celor care aplica sistemul TVA la incasare pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1384 ori