Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum se calculeaza cifra de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la incasare

Cum se calculeaza cifra de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la incasare


Noul sistem de TVA, care presupune plata taxei la incasarea facturii, si nu la emiterea ei, trebuie aplicat obligatoriu de contribuabilii a caror cifra de afaceri este mai mica decat 2.250.000 lei.

Potrivit Codului fiscal, cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, precum si a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, realizate in cursul unui an calendaristic.

Pentru aplicarea sistemului TVA la incasare in 2013, perioada luata in considerare este 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012.

Citeste mai multe despre Cum se calculeaza cifra de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la incasare pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3020 ori